Diensten

Naaimachine

Kledingreparatie

U zult het met ons eens zijn: Kleding is niet goedkoop. Het is dan ook doodzonde wanneer door een ongelukje uw kleding vernield is. Omdat we in een wegwerp-maatschappij leven realiseren we ons vaak niet meer dat veel scheuren, gaten en torns vaak onzichtbaar zijn te repareren.

Ongelukken gebeuren dagelijks in het leven, een kledingscheur is dus makkelijk opgelopen. Wij kunnen u helpen met kledingscheuren, slijtageplekken of gaten in uw kleren. Van een kleine beschadiging tot een grotere, wij zorgen ervoor dat uw kledingstuk zo goed als nieuw eruit komt te zien! Het is altijd vervelend als een kledingstuk met emotionele waarde beschadigd raakt. Wij doen er alles aan om uw kledingstuk naar zijn originele staat te herstellen. Wij repareren kledingstukken en dragen zorg voor uw kleding alsof het onze eigen kleding is. Reparaties uitvoeren aan kledingstukken gebeurt met veel precisie en geduld, zodat u verzekerd bent van een Perfect resultaat!

Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende mogelijkheden in het herstel van kledingstukken. Heeft u bijzondere wensen? Wij maken graag een voorstel op maat voor u! Ook als u twijfelt of kledingreparatie nog mogelijk is bij uw kleding, vraag ons dan gerust om vrijblijvend advies.

vermaken

Vermaken

Hoe vaak gebeurt het niet? U heeft een broek een tijdlang niet gedragen en u komt tot de ontdekking dat u een paar pondjes bent aangekomen of juist afgevallen. Is uw pantalon te lang of zit uw blouse te ruim? Ook dat is geen probleem. Onze kleermakers bieden u tal van mogelijkheden voor het vermaken van uw kledingstukken. U zult er versteld van staan hoe wij een ogenschijnlijk onbruikbaar kledingstuk weer helemaal passend kunnen maken.

U hoeft uw lievelings-jas of uw favoriete broek dus niet meteen weg te doen als deze niet meer helemaal lekker zitten. Met wat slimme ingrepen en gedegen vakmanschap maken wij deze zodanig dat u er nog lang van kunt genieten.

Een nieuwe garderobe is dus niet het enige alternatief. Kom gewoon eens bij ons langs. Wij bekijken wat er mogelijk is en voeren de verandering vakkundig uit. Realiseert u zich wat u hiermee bespaart?

stomerij

Stomerij

Krijgt u bepaalde vlekken niet uit uw kleding of heeft u geen tijd om uw kleding te wassen en te strijken? Onze stomerij service biedt voor u de beste oplossing! Of het nu gaat om het reinigen van pantalons, kostuums, overhemden of regenjassen waterdicht maken, u kunt vertrouwen op deskundige uitvoering van de werkzaamheden, voorafgegaan door een eerlijk advies. Wij staan voor een schone zaak, het realiseren van optimale hygiëne. Uw stoomgoed is bij ons in goede handen, want wij hebben alle kennis, ervaring en middelen in huis om u op een snelle en correcte manier van dienst te zijn.

Onze stomerij staat bekend om de professionele en veilige wijze waarop kleding gestoomd en gereinigd wordt; uw kleding blijft in optimale staat! Zowel het laten stomen van gordijnen, broeken en colberts, kostuums, jassen en overhemden of zelfs wintersportkleding; wij voeren de reiniging van textiel deskundig uit. Twijfelt u of bepaalde kledingstukken, gordijnen of andere textielwaren gestoomd kunnen of mogen worden? Wij denken graag met u mee over de mogelijke reinigingsmethoden.

Wij kijken altijd wat de beste methode voor reiniging is, afhankelijk van het soort stof en vervuiling. Stomen is in sommige gevallen veel beter en veiliger dan wassen en drogen. Onze stomerij levert al jaren aan zowel de particuliere als de zakelijke markt reinigingsdiensten aan voor kleding en andere soorten textiel.

leer

Leerbewerking

Wat geldt voor gewone stoffen, geldt zeker voor leer. Leer is veel duurder in aanschaf. Dat zorgt ervoor dat een reparatie of verandering u meer bespaart. Met ons jarenlange ervaring zijn wij ook gespecialiseerd in het maken en vermaken van alle soorten leren kleding. Leer is een geweldig natuurproduct wat de beste zorg verdient.

Net als bij gewone kleding worden ook leren kledingstukken gerepareerd zoals u dat wenst. Wij beschikken over speciale machines voor het repareren en vermaken van lederen kleding. Veel voorkomende reparaties zijn het inzetten van ritsen, aanzetten van zware knopen en het repareren van scheurtjes.

tas

Tassen en Hoezen

Wij repareren ook tassen, beddengoed, kussens en hoezen. Bij tassen kunt u denken aan alle voorkomende reparaties zoals scheuren, nieuwe rits aanbrengen, de voering, of iets anders waardoor het door een kleine aanpassing nog jaren mee kan gaan.

Zijn jouw kussenbekleding of bankhoezen aan vervanging toe? Wij maken deze mooi en duurzame op maat voor je. Denk hierbij aan kussens en hoezen van boten, caravans, tuinstoelen of uw bankje thuis. Alle afneembare hoezen die u heeft, kunt u bij ons laten repareren, stomen of opnieuw op maat laten maken.

gordijn

Gordijnen en Vitrages

Gordijnen geven sfeer in het huis. Gordijnen en vitrages kleden uw kamer aan en zijn naast mooi ook zeer praktisch. Bij ons kunt u uw gordijnen op maat laten maken. Wij werken met alle soorten gordijnen, van zijde tot polyamide. Wij hebben zelf honderden soorten gordijnstoffen en werken met een catalogus waar u stof, kleur en materiaal naar keuze uit kunt kiezen. Wij werken met veel zorg en de nieuwste technieken aan uw gordijnen voor een perfect resultaat. Wij proberen uw bestelling zo snel mogelijk, maar binnen 2 weken af te leveren.

Wij vermaken en stomen ook gordijnen en vitrages. Zo kunt u uw gordijnen met een verhuizing gewoon meenemen. Veel gevraagd is het vermaken van gordijnen bij een verhuizing, korter maken van gordijnen en vitrages is meestal geen probleem. Ook langer maken is vaak heel goed mogelijk.

Soorten gordijnen

Wij maken uitsluitend maatwerk gordijnen, precies zoals u die wenst te hebben. U heeft vast wel eens kant en klare gordijnen zien hangen, deze gordijnen worden altijd op vast maten gemaakt en passen nooit precies zoals het zou moeten. Door gebruik te maken van een modern en efficiënt machinepark zijn wij in staat om alle gordijnen precies op maat te maken. Eerst wordt de stof gecontroleerd op weeffouten of andere onregelmatigheden. Alle stoffen worden vervolgens met een lasersnijder op maat gemaakt, zo wordt de stof op de mm nauwkeurig gesneden. Daarna worden de plooien en de zijzomen in het gordijn gemaakt. Door de combinatie van de juiste machines en geschoold personeel zijn wij in staat om alle gordijnen op maat te maken met een prachtige kwaliteit. U leest in het hoofdstuk opmeten hoe u de gordijnen op maat kunt bestellen. mocht u er toch moeite mee hebben om op te meten dan bieden wij u tegen een kleine vergoeding de mogelijkheid dat wij voor u opmeten, zo weet u zeker dat alle gordijnen precies op maat worden geleverd.
Vitrages zijn in de volksmond fijne transparante gordijnen. Vitrage gordijnen worden gebruikt om inkijk in uw woning te voorkomen. Wel is het zo dat ’s avonds, wanneer de verlichting brandt, dat er dan wel een lichte inkijk uw woning in is. Vitrages zijn er in diverse varianten, zo kunt u effen stoffen kiezen of stoffen met een structuur. Vitrages zorgen voor een chique uitstraling in uw woning en zorgen daarnaast ook voor een mooie lichtinval in uw woning. Vaak worden vitrages gebruikt in combinatie met dichte gordijnen er voor. Zo heeft u overdag normaal zicht naar buiten en kunt u ’s avonds de overgordijnen sluiten wanneer u privacy wenst. Wij adviseren om de vitrages te bestellen met een loodveter aan de onderzijde in plaats van een onderzoom. Door de loodveter heeft de stof extra gewicht aan de onderzijde zodat uw vitrage mooi strak hangt.
Deze gordijnen zijn dikker geweven zodat er geen inkijk uw kamer in is. De dichte gordijnen zijn geweven gordijnstoffen. Door gebruik te maken van dichte gordijnen heeft u vanuit de kamer geen doorkijk meer naar buiten. Er komt wel redelijk wat licht uw kamer in, maar uiteraard wordt het wel iets donkerder. Het voordeel van dichte gordijnen is dat er ook geen inkijk van buitenaf naar binnen is. Daarnaast zijn dichte gordijnen beter voor de isolatie, u zult geen tocht voelen wanneer de gordijnen gesloten zijn. Tevens zorgen dichte gordijnen voor een betere akoestiek dan bijvoorbeeld de transparante stoffen. Dit komt omdat de stoffen dikker zijn en zo de geluidsgolven beter opvangen. Daarnaast is het mogelijk om de dichte stoffen een extra voering te geven of te voorzien van een verduisterende voering.
De gevoerde gordijnen zijn dichte gordijnen waar een voering aan de achterzijde wordt verwerkt. De reden om te kiezen voor een gevoerd gordijn is dat deze voering een bescherming biedt voor uw gordijnen. Iedere gordijnstof kan in de loop van de jaren licht gaan verkleuren. Door gebruik te maken van een voering achter de stof is uw gordijn beschermd tegen weersinvloeden. Een andere reden om voor gevoerde gordijnen te kiezen is dat deze voering het gordijn extra volume geeft wat weer een luxe uitstraling geeft. Mocht een dichte gordijnstof toch iets doorkijk hebben dan zorgt de voering er tevens voor dat deze inkijk helemaal voorkomen wordt. Daarnaast worden gordijnen met voering ook gekozen wanneer u last heeft van veel tocht, door de extra laag achter de gordijnen voorkomt u hinderlijke tocht in huis. Wanneer u op zoek bent naar mooie exclusieve gordijnen dan adviseren wij om deze te laten voeren. De voering is van buitenaf zichtbaar en is in meerdere kleuren te bestellen.
Inbetween gordijnen zijn transparante gordijnen die minder transparant zijn dan de vitrages. De weving en de draad van deze stoffen is wat dikker waardoor de stof iets voller is. Het gevolg daarvan is dat er minder inkijk en doorkijk is met inbetween gordijnen. Wel is het zo dat inbetweens een luxere uitstraling hebben omdat de stof wat voller is. Wanneer het ’s avonds donker is kan er wel een licht inkijk uw woning in zijn, dit hangt af van het feit hoe fel uw verlichting dan aan is. Wanneer u de kamers volledig wenst af te sluiten dan adviseren wij om ook overgordijnen toe te passen. Inbetween gordijnen zijn zeer geschikt om af te werken met golfband. Hiermee krijgt u mooie golven in uw gordijnen, zie hiervoor het hoofdstuk wave gordijnen. De afwerking aan de onderzijde is het mooiste om te kiezen voor een loodveter, dit geeft de meest strakke afwerking van uw gordijnen.
Verduisterende gordijnen worden uiteraard het meeste toegepast op slaapkamers ter verduistering van de ruimte. Maar ook worden verduisterende gordijnen gebruikt in bijvoorbeeld presentatieruimtes. Wanneer u graag een echt donkere ruimte wenst is het een noodzaak om gordijnen met een verduisterende voering te kiezen. Bij de verduisterende gordijnen wordt er achter de stof een verduisterende voeringstof gebruikt. Aan de voorzijde ziet u uiteraard de gekozen gordijnstof en van de buitenzijde is dan de verduisterende voering zichtbaar. Deze voering is te bestellen in diverse kleuren zodat u zelf bepaalt hoe de buitenzijde eruit ziet. De voordelen van verduisterend gevoerde gordijnen is dat er geen enkel licht door de stof komt, ze zorgen voor een zeer goede isolatie en akoestiek. Daarnaast stralen verduisterende gordijnen luxe en exclusiviteit uit omdat de stof mooi vol is door de extra voering. De verduisterende gordijnen zijn te bestellen met verschillende soorten plooien, maar wij adviseren om te kiezen voor de dubbele plooi.

Je hebt er misschien al vaak van gehoord, maar wat zijn rolgordijnen nu eigenlijk? Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Door middel van een touw of koord kun je het rolgordijn laten zakken of omhoog trekken. Zo bepaal je zelf de gewenste hoogte én lichtinval.

In de basis zijn er twee varianten: lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen. Met lichtdoorlatende rolgordijnen creëer je een gefilterde lichtinval en met verduisterende rolgordijnen verduister je een ruimte in een handomdraai.

Een vouwgordijn lijkt op een rolgordijn. Echter wordt de gordijnstof hierbij niet gerold, maar gevouwen bij het optrekken of neerlaten van het gordijn. Je herkent een vouwgordijn aan de horizontale plooien in de stof.

Vouwgordijnen bedien je met een koord, waarmee je het gordijn meer of minder uitvouwt. Met een koordstop kun je het gordijn vastzetten op de gewenste hoogte.

Soorten plooi

Kies je voor een enkele plooi dan kies je voor een minimale plooivorming voor het raam en daarmee voor het kleinste pakket aan de zijkant als de gordijnen geopend zijn.

Een enkele plooi kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Een overweging zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat het dessin van een kinderkamergordijn beter tot zijn recht komt met een enkele plooi. Echter, is een gordijn hoger dan 200 cm, dan heeft een dubbele plooi een mooier resultaat. Dus hoe hoger het gordijn, des te meer plooi er nodig is om het mooi te laten hangen. Een enkele plooi ziet er strak uit en volstaat prima voor een kinder of slaapkamer. Voor een woonkamer adviseren wij liever een dubbele plooi.

Stofbehoefte is 150% - 200%

Een dubbele plooi ook wel vlinderplooi genoemd, kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien.

Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt. Gordijnen met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam.

Stofbehoefte is 200% - 260%

Houdt jij van royale plooien dan kun je bij inbetweens en vitrages gebruik maken van een driedubbele plooi. Hiervoor wordt nog meer stof gebruikt dan bij een dubbele plooi waardoor de gordijn prachtig ruim vallen. Bij overgordijnstoffen kan deze plooi mooi gecombineerd worden met soepelvallende dunnere stoffen.

Stofbehoefte is 220% - 280%

Het meest stugge gordijn krijg je met een wave plooi nog strak geconfectioneerd. Een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormt de basis voor een strak gordijn.

Wave is een combinatie van runners die d.m.v. koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn en Wave band dat als een breed plooiband aan de bovenkant van het gordijn wordt gestikt. Voor een juiste werking moeten hier ook de speciale Wave haakjes worden toegepast. Door de combi van Runners, Wave band en -haakjes hangt het gordijn in golfvorm onder de rail.

Stofbehoefte is 180% - 240%

Platte plooien worden vooral toegepast bij vitrages en zijn niet bedoeld om geopend te worden. Er wordt ruim stof gebruikt waardoor het gordijn mooi valt. Deze plooien worden altijd gecombineerd met prikhaken omdat er geen ruimte is voor het instikken van haken. Omdat de plooi plat is kun je dit type plooi ook goed gebruiken op plaatsen waar je weinig ruimte hebt in het raam.

Met een roede en ringen kun je van landelijk tot strak modern voor een perfect vallend geconfectioneerd gordijn kiezen. De ingestanste ringen worden gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn. De ringen worden met 5 bar druk samengeperst, hierdoor is het ook mogelijk om gordijnen met ringen te voorzien van voeringstof. Alle ringen zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal) zodat er geen roestvorming ontstaat na het wassen. Het ringengordijn kan eenvoudig en met weinig ruimte naar de zijkant worden geschoven.

Bij verduisterende gordijnen moet je rekening houden dat er door de ringen altijd nog wat licht komt. De ringen zijn in diverse kleuren en maten verkrijgbaar (25 en 65 mm diameter binnenzijde ring).

Stofbehoefte is 200% - 260%

0251-274807